Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Berlin Hostel - Njemačka
Kao glavni grad Njemačke, Berlin je dom poznatim sveučilištima, međunarodnim festivalima, raznovrsnoj arhitekturi i suvremenoj umjetnosti. Teško je povjerovati da je prije 1989 Berlin bio u srcu podjele, koja je razdvajala istočnu i zapadnu Njemačku koje su funkcionirale kao potpuno drugačije zemlje nakon Drugog Svjetskog rata. Danas nije mnogo ostalo od zida u njegovom originalnom obliku, ali postoje tragovi gdje je bio i ostatci koji svjedoče o njegovom postojanju.

SMJEŠTAJ U BERLINU

Preporučujemo da odsjednete u "Berlin Youth Hostel International" smještenom u centru grada, blizu Tiergarten Parka. Hostel ima prostoriju sa TV-om, internet (bežični server), hranu i praonu. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: Kluckstr. 3, 10785 Berlín, Germany
Tel: 49-30-747 68 79 0. Email: jh-berlin@jugendherberge.de

Ukoliko bi željeli više opušteniju i opciju bližu prirodi, naša preporuka je "JH-Am Wannsee youth hostel" na obalama jezera Wannsee. Od tamo još uvijek možete doći u centar grada S-Bahnom za samo 15 minuta. Ovaj hostel nudi hranu, praonu, sobu sa igrama, cafe, internet (WiFi) i sobu sa TV-om. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: Badeweg 1, Ecke Kronprinzessinenweg, 14129 Berlin, Germany
Tel: 49-30-803 20 34. Email: jh-wannsee@jugendherbege.de

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije online ili pogledajte druge hostele u Berlinu ovdje: Hosteli u Berlinu.

Da bi saznali više o HI Hostelima u Njemačkoj posjetite web stranice Hostelling Internationala ili kliknite ovdje: Hosteli u Njemačkoj.

Molimo vas obratite pažnju da je rezerviranje u svim HI Hostelima u Njemačkoj dostupno samo članovima Hostelling Internationala.


ŠTO POGLEDATI I NAPRAVITI U BERLINU

Alexanderplatz je trg koji se trebao obnoviti zbog bombardiranja u Drugom svjetskom ratu; to je jedno od glavnih mjesta zbivanja u Istočnom Berlinu. Tamo je TV toranj (Fernsehturm) koji se može vidjeti sa skoro svakog mjesta u Berlinu. Visok je 365m i unutar njega je snack bar. Sa vrha se pružan prekrasan pogled na grad. Otvoren je od 9 ujutro do12 sati.

Vrlo blizu Alexanderplatza je Museumsinsel (Museum Island in East Berlin), smješten između kolodvora i trga Fridrichstrasse Marx-Engels Platz. Možete posjetiti Pergamon Museum, koji izlaže stvari iz drevne povijesti još iz vremena 180 godine prije Krista. U Bode Museum se mogu vidjeti predmeti od srednjeg vijeka do osamnaestog stoljeća. Nationalgalerie ima djela suvremenih autora. Deutsches Historisches Museum prikazuje nekoliko stalnih postava o povijesti Njemačke iz svih razdoblja. Ova četiri muzeja su otvorena od ponedjeljka do petka od 9 ujutro do 17 sati a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati.

Šetajući Unter den Lindenom, koji je jedan od najvažnijih bulevara starog Berlina, naići ćete na građevine iz Pruskog kraljevstva. Također u blizini je Plaza Boulevard Gendarmenmarkt gje su katedrale blizanci, od kojih jedna ima prekrasnu terasu sa koje se može razgledavati.

Berlinski zid je uzdignut 1961. da podijeli istok i zapad. Iako je prošlo mnogo vremena od kada je srušen, još uvijek ima mjesta na kojima možete kupiti suvenire. Također se može dobiti u putovnicu štambilj Istočne Njemačke sa datumom pada zida.

Reichstag (parlament) je sjeverno od Brandenburških vrata i bio je glavno mjesto njemačkog parlamenta sve do 1933. kada je bio spaljen. 1990-te je ovdje potpisano ujedinjenje Berlina. Obnovljena građevina prikazuje izvrsnu izložbu pričajući povijest Njemačke od 1800. do danas. Otvoreno od utorka do nedjelje od 10 do 17 sati. Ulaz je slobodan.

Tiergarten Park datira iz osamnaestog stoljeća i smješten je u sjeverozapadnom dijelu zapadnog Berlina. U njegovom centru je 70-metarski toranj Siegessäule (stup pobjede) okrunjen statuom "Krilate pobjede", koji slavi pobjedu Prusije nad Francuskom.

Berlinski Zoo ima dva ulaza, jedan iz smjera željezničkog kolodvora, a drugi iz Budapesterstrasse 34, poznata vrata slona. Tamo je gotovo 1500 različitih vrsta i oko 16000 životinja uključujući svjetski poznate životinje poput polarnog medvjeda Knuta i velike pande Bao Bao. Otvoreno svaki dan od 9 do 17.30 sati.

OBILAZAK BERLINA
Željeznički kolodvor je Hauptbahnhof. Kolodvor je spojen sa S-Bahnom. Vlakovi S-Bahna i U-bahna pokrivaju večinu grada; karte za jednu vožnju vrijede dva sata. Berlinska dnevna karta vrijedi za cijeli dan za autobuse, tramvaje i dvije željezničke mreže. 7-dmodnevna karta je tjedni "pass". Obje mreže, S-Bahn i U-Bahn ne voze od nedjelje do četvrtka između 1 ujutro i 16 sati.
Noćni autobusi označeni slovom "N" voze svakih 15-30 minuta. Karte (mape) sa rasporedom linija su dostupne besplatno uinfo uredima. Večina vlakova prolazi kroz Bahnhoff Zoo (zapad) i Hackescher (orijentalno). Karte se prodaju na automatima i trebaju se potvrditi u automatima prije ulaska na stanicu.
Za besplatnu turu po gradu trebate uzeti autobus broj 100. Ovo je kružna vožnja i prolazi kroz glavne atrakcije / znamenitosti zapadnog i istočnog Berlina.
Glavni aerodrom je Flughafen Berlin Tegel smješten 8 km od centra grada. Aerodrom East Berlin Schonefeld Flughafen je udaljen 18km od grada. Veza sa centrom grada je S-Bahn linija 9. Točna vremena oba transporta se nalaze na www.bvg.de

TOP PREPORUKE ZA BERLIN
Festivali su popularna zbivanju ljeti u Berlinu. Tisuće ljudi (ponekad milijun) izlaze na ulice da bi plesale na tehno muziku za vrijeme Loveparadea. To je vrlo popularno, pa ako želite sudjelovati ili ste u posjeti Berlina za vrijeme ovog partija, morate rezervirati smještaj. Stanovnici Berlina također priređuju Berlinski filmski festival, Karneval kulture, Fete de la Musique, Berlinski maraton i druge festivale na otvorenom.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: