Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Brisel Hostel - Belgija
Brisel je dvojezični grad u kojem se govore oba jezika francuski i flamanski. To je glavni centar Europske unije. Vrlo moderne zgrade dominiraju gradom i miješaju se sa starima. "Grand Palace" oduševljava posjetitelje, kaže se da se najljepši trg u Evropi nalazi u ovom gradu.

SMJEŠTAJ U BRISELU

Preporučujemo da odsjednete u Jacques Brel Youth Hostel smještenom u centru Brisela. Nalazi se 10 minuta od "de la Gare du Nord" i 15 minuta od "de la Gare Centrale". Ovaj hostel priređuje koncerte i tematske obilaske grada. Ima TV, sobu sa igrama i praonu. Dodatno postoji bar sa terasom gdje se možete opustiti i kušati tradicionalna belgijska piva i predjela. Krevetnina i doručak su uključeni u cijenu.

Adresa: Rue de la Sablonniere 30, 1000 Brussels, Belgium
Tel: +32-2-2180187
Email: brussels.brel@laj.be

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i dostupnost:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Briselu ovdje: Hosteli u Briselu.  

Da bi saznali više o HI Hostels u Belgiji posjetite Hostelling International stranice ili kliknite ovdje: Hosteli u Belgiji.

Molimo vas obratite pažnju da je rezerviranje u svim HI Hostelima u Belgiji dostupno samo članovima Hostelling Internationala.

 

ŠTO VIDJETI I RADITI U BRISELU

Grand Place je veličanstven trg, koji je prvobitno bio tržnica. Čak se i danas koristi u te svrhe. Dođite ujutro i vidjet ćete štandove sa cvijećem. Hotel de Ville (gradska vijećnica) u gotičkom stilu je sagrađena 1402 i ćini najstariji dio Grand Placea.

Maison du Roi je gradski muzej Brisela. Pored povijesnih predmeta tamo je zbirka haljina i ukrasa koji su donirani Manneken Pisu. Otvoren je od ponedjeljka do petka od 10 – 12.30 sati te od 13.30 – 17 sati (od listopada do ožujka). Vikendom je ulaz od 10 -13 sati.

Nekoliko stepenica od Grand Placea je glavna katedrala u Briselu, St. Michael sagrađena u jedanaestom stoljeću; njezini prozori su vrijedni divljenja. Morate ući kroz ulaz sa strane jer se glavna vrata otvaraju samo za posebne prigode.

Manneken Pis je statua dječaka koji stoji nekoliko metara od Grand Placea i smatraju je simbolom Brisela.

Musse d'Art Ancien se nalazi 30 metara od Place Royale. Tamo je velika zbirka flamanskih umjetnina i otvoren je od utorka do nedjelje od 10 – 12 i od 13 – 17 sati. U istoj ulici je Musee d'Art Moderne gdje se prikazuju djela suvremenih belgijskih umjetnika. Možete vidjeti nekoliko radova Magritte, također tu su djela Miroa, Picassoa i Dalia. Otvoren je od utorka do nedjelje od 10 – 13 te od 14 – 17 sati.

NOĆNI ŽIVOT U BRISELU
Grand Place i ulice oko njega su prepune događanjima po noći. Trg je u potpunosti osvijetljen i uobičajeno je vidjeti ulične umjetnike kako nastupaju pa čak i operne pjevače. Također u ovom dijelu ima nekoliko malih pubova koji su otvoreni do kasno.

KRETANJE PO BRISELU
Brisel ima tri glavna željeznička kolodvore: Gare Centrale (centralni kolodvor), Gare du Nord (sjever), Gare du Midi (jug). Info ured na Gare Centrale je otvoren svaki dan od 6.30 do 21.45 sati. Aerodrom Zaventem je 14 km od grada. Spojen je sa Briselom vlakom svakih 20 minuta koji stižu na tri glavna kolodvora u gradu.

Na manje od sata udaljenosti je grad Bruges. Možete otići tamo na jedan dan, ali vam preporučujemo da provedete bar jednu noć u ovom prelijepom mjestu. Od Brisela možete uzeti vlak i naći se Tri sata kasnije u Londonu.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: