Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Oslo
Oslo je najstariji glavni grad u Skandinaviji sa mnogo atrakcija koje možete posjetiti; također je i jedan od najskupljih u Evropi. Najbolje vrijeme za posjetiti ga je od svibnja do rujna kada je vrijeme toplo i dan traje vrlo dugo.

SMJEŠTAJ U OSLU

Kada posjetite Oslo preporučujemo vam da odsjednete u HI hostelu Vandrerhjem Rønningen hostel. Smješten je u ruralnim područjima sjeverno od Osla ali je također i lako doći od tamo do centra grada; autobus će vas prebaciti, a staje samo 100 m od hostela. Ovaj hostel nudi privatne i zajedničke sobe, TV, praonu i kuhinju za goste. Ukusan doručak i krevetnina su uključeni u cijenu. 

Adresa: Myrerskogveien 54, 0495 Oslo
Tel: +47 21023600.
Email: hostel@ronningen.fhs.no

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Oslu i kliknite ovdje: Hosteli u Oslu
Da biste saznali više o hostelima u Norveškoj, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Norveškoj.

ŠTO VIDJETI I RADITI U OSLU

Vigelands Parken izlaže grupu skulptura 121 ljudsku figuru koje se isprepliču. Park je otvoren 24 sata i u laz je slobodan.
Slottet (kraljevska palača) je sagrađena 1848 i smještena je u srcu grada. Okružena je velikim parkovima, a kako se nalazi na brdu, nudi panoramski pogled na Oslo. Promjena straže se događa u 13.30 sati.
Munch muzej prikazuje skoro sva djela Edvarda Muncha, najvažnijeg suvremenog umjetnika Norveške, čija najpoznatija slika je "Scream" ( krik ). Otvoren je od lipnja do rujna od 10 do 18 sati, te od listopada do svibnja od 10 do 14 sati. Zatvoren je ponedjeljkom.
Nasjonal Galleriet  ima djela norveških umjetnika kao i neka Rembrandtova i EL Greca. Može se posjetiti od ponedjeljka do subote od 10 do 16 sati, četvrtkom do 20 sati i nedjeljom od 11 do 15 sati. Ulaz je slobodan.
Polar Ship Fram se nalazi na poluotoku Bygdoy a prikazuje posebno dizajnirani brod sa kružnom kupolom za kretanje kroz polarni led. Brod je napravio nekoliko istraživačkih expedicija Arktičkog oceana.  Po ljeti ga možete posjetiti svaki dan od 9 do 17.45 sati, a u posezoni je vrijeme ograničeno.

JESTI VANI U OSLU
Ovo je jedan od najskupljih gradova u Evropi. Kafei su jeftiniji od restorana i posebno dobri za ručak kao i mnogi štandovi i kiosci razbacani po centru grada.

OBILAZAK OSLA
Javni prijevoz uključuje metro, tramvaj, autobuse i trajekte. Cijeli javni prijevoz u Oslu, uključujući i lokalne vlakove, funkcionira na principu uobičajenih karata sa mogućnošću presjedanja unutar jednog sata sa običnom kartom. Karte su važeće također i za lokalne i međugradske vlakove, osim ako putnik ima namjeru prelaziti državnu granicu.
Možete se voziti vlakovima do Bergena ( ova ruta je preporučljiva po danu kako biste razgledavali krajolik ) i Hamburga. Trebate napraviti rezervaciju, posebno ljeti.
Glavni aerodrom Oslo aerodrom Gardermoen se nalazi 45 km sjeverno od Osla, a vlakom do centra je potrebno manje od 20 minuta.

TOP PREPORUKE ZA OSLO
Ako želite uštedjeti na cijeni hrane preporučujemo da kupujete u supermarketima i koristite hostelsku "self catering" kuhinju

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Veli Lošinj) on hihostels.com: