Hosteli
S HFHS-om u svijet
Putovanje u inozemstvo

Putovanje u inozemstvu jedno je od najvećih i najvrednijih iskustava u svačijem životu. Naša zadaća je omogućiti svima, prvenstveno mladima, da što sigurnije i povoljnije putuju, štedeći na troškovima prijevoza, smještaja u destinaciji ali i koristeći brojne usluge u destinacijama. Putovanje nije luksuz već jedno od najvrednijih ulaganja u osobni razvoj. Svjesni smo da svako putovanje ima svoju cijenu. Mi vam pomažemo tu cijenu svesti na što je moguće nižu razinu.
Učlanite se u HFHS i iskoristite, naročito dok ste mladi, pogodnosti i popuste ugovorene za vas u mnogim destinacijama širom svijeta.

Mnogi mladi putnici su svoja prva individualna putovanja planirali i realizirali upravo uz našu pomoć. Svake godine nam se stoga obraćaju nove generacije mladih koje ulaze u životnu dob kada se započinju realizirati prva inozemna samostalna putovanja.

Priprema za putovanje

Postanite naš član i dio globalne zajednice zaljubljenika u putovanje. Javite nam se ili nas posjetite u jednom od naših regionalnih ureda gdje možete izvršiti učlanjenje, dobiti informacije o hostelima širom svijeta ali i izvršiti rezervaciju za hostel u destinaciji /destinacijama koje želite posjetiti.

Rezervacija smještaja

Preporučujemo da svakako unaprijed rezervirate barem nekoliko prvih noćenja u hostelu/hostelima. Mnogi hosteli, naročito u popularnim turističkim destinacijama, uvijek imaju veliki broj gostiju pa je važno  osigurati svoj smještaj unaprijed kako biste izbjegli neugodnosti, stresove i razočaranja.

Smještaj u HI hostelima možete rezervirati sami koristeći naš rezervacijski sustav u gornjem desnom uglu web stranice. Ako nemate kreditnu karticu ili nas naprosto želite upoznati i dobiti više informacija posjetite nas u jednom od naših regionalnih ureda. Važno je znati da nisu svi HI hosteli uključeni u naš rezervacijski sustav. Stoga, ukoliko niste pronašli hostel u željenoj lokaciji kontaktirajte nas kako bismo za vas provjerili da li u željenoj lokaciji postoji HI hostel. 

Nakon što ste rezervirali smještaj, što možete učiniti i do 6 mjeseci unaprijed, vaše putovanje je zapravo već započelo. Vrijeme do polaska na putovanje iskoristite za proučavanje korisnih informacija i savjeta o destinacijama koje ćete posjetiti, naučite nekoliko osnovnih izraza na jeziku zemlje koju posjećujete, a svakako dobro proučite specifičnosti kulture kako izbjegli neugodne situacije ili uvrijedili lokalno stanovništvo.

Rezervacija avio karata

Avio karte su danas cjenovno sve povoljnije, a postoje i mnoge low-cost avio kompanije. Naravno, načelno pravilo je da što prije kupite kartu, to ćete istu jeftinije platiti. Naši regionalni uredi mogu vam pomoći pronaći i rezervirati najpovoljnije avio karte.

Putno osiguranje

Putujte odgovorno i svakako kupite putno osiguranje prije polaska na putovanje.  U slućaju nezgode i ozljeda za koje ćete morati koristiti liječničke i bolničke usluge imat ćete pokrivene troškove koji znaju biti izuzetno visoki. Obratite se osiguravajućoj kući i zatražite detaljna objašnjenja o polici putnog osiguranja.

Putna osiguranja možete izvaditi i u našim regionalnim uredima.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Rijeka) on hihostels.com: