Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Rejkjavik
Rejkjavik je glavni i najveći Islanda. Njegov smještaj ga čini najsjevernijim glavnim gradom na svijetu neke suverene države. Na samo 2 stupnja južnije od Arktičkog kruga, grad ima najviše četiri sata danjeg svjetla za vrijeme najkraćeg dana zimi; u ljeti su noći gotovo isto svijetle kao i dani. Najveća rijeka koja protječe kroz Rejkjavik je Elliðaá rijeka, koja je izvrsna za ribolov lososa. Planina Esja sa 914 m je najviša planina u blizini Rejkjavika.

SMJEŠTAJ U REJKJAVIKU

Preporučujemo da odsjednete u Reykjavik City hostel smještenom u Laugardalur parku, u susjedstvu nacionalnog nogometnog stadiona i najvećeg geotermalnog bazena u Rejkjaviku te nekoliko minuta udaljen od gradskog centra. Hostelska ponuda uključuje pristup internetu i besplatni WiFi u zajedničkim prostorijama, kafe bar, TV, konferencijsku prostoriju sa projektorom za prave kino večeri, 3 u potpunosti opremljene kuhinje a goste, ormariće i praonu. Sobe u hostelu su višekrevetne zajedničke sobe; dvo i četvero krevetne sobe imaju vlastiti tuš i WC. Recepcija hostela ima putničku agenciju koja nudi karte za autobuse, bicikle, iznajmljivanje automobila i dnevne obilaske od kojih mnogi sa besplatnim prijevozom. 

Adresa: Sundlaugavegur 34, 105 Reykjavík, Iceland
Tel: (+354) 553-8110
Email: reykjavikcity@hostel.is

Također preporučujemo novi hostel u Rejkjaviku Reykjavik Downtown hostel koji je vrlo blizu stare luke, kratkom šetnjom možete doći do glavnih shopping ulica i mnogih gradskih kulturnih centara. Smješten u prelijepoj obnovljenoj kući, a ponuda hostela uključuje besplatni WiFi i kompjuter za goste na recepciji, kafe bar, TV i u potpunosti opremljenu kuhinju za goste te prostor za odmor. Hotel ima prostrane 4 i 10-to krevetne spavaone, sve sa ormarićima za goste, obiteljske sobe koje primaju do 5 osoba i dvokrevetne sobe sa zajedničkom ili samostalnom kupaonicom. Neke sobe imaju spektakularne poglede na staru luku, zaljev Rejkjavik i planinu Esja.

Adresa: Vesturgata 17, 101 Reykjavík, Iceland
Tel: +354 553 8120 Email: reykjavikdowntown@hostel.is

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta: 

Napravite svoje on-line rezervacije hostela u Rejkjaviku ovdje: Hosteli u Rejkjaviku.
Da biste saznali više o HI Hostelima na Islandu, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli na Islandu.

ŠTO VIDJETI I RADITI U REJKJAVIKU

Kuća kulture ima brojne važne izloške koji promoviraju islandsku kulturnu baštinu i blaga.
Svjetski poznata Plava laguna je samo 40 minuta od Rejkjavika, ali grad ima mnoge druge geotermalne bazene na otvorenom u kojima možete uživati. Također postoji geotermalna plaža i nekoliko gradskih "spaova" ("toplica"). Na većini bazena možete iznajmiti kupaće kostime i ručnike uz malu naknadu.

JESTI VANI U REJKJAVIKU
Ovaj grad je poznat po svom noćnom životu za vikende. Islanđani će ići vani i ostajati vani sve do 5 ili 6 ujutro! Obično je to do 1 ujutro preko tjedna. Alkohol je relativno skup, a piva je bila zabranjena do 1989. Većina ljudi se susreće kod kuće na piću prije nego krenu u barove i klubove. Mnogo ih se nalazi na Laugaveguru i njegovim susjednim ulicama.

OBILAZAK REJKJAVIKA
Javni prijevoz nije baš najbolji, a sastoji se samo od autobusa koji se zovu Strætó busevi i nisu pre popularni u ovom grdu koji je prijatelj automobila. Fly-Bus vozi prema pozivu između hostela i Keflavik međunarodnog aerodroma po redu vožnje koji hvata svaki let. Na Islandu nema javne željeznice zbog njegova terena, ali se može vidjeti lokomotive koje su korištene u gradnji njegovih dokova.
Rejkjavik aerodrom je smješten odmah južno od centra grada. Uglavnom se koristi za domaće letove kao i za letove prema Grenlandu i Farskim otocima. Keflavik je međunarodni aerodrom. Rejkjavik također ima dvije luke, staru luku u blizini centra grada koju najviše koriste ribari i kruzeri i Sundahöfn na istoku grada koja je najveća trgovačka luka u zemlji.

TOP PREPORUKE ZA REJKJAVIK
Dolazak Nove godine je veliko slavlje u Rejkjaviku. Građani Rejkjavika troše enormne količine novca na vatromete, koji se većinom rade kako se ponoć približava 31. studenog. Zato je na svaku staru godinu / Silvestrovo grad osvijetljen vatrometima.

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: