Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Sydney
Grad Sydney se nalazi na jugoistočnoj obali Australije i uz zaljev Jackson. Tamo su ikone Sydney operna kuća, most u luci i plaže prepune surfera i mladih ljudi. To je najveći i najnaseljeniji grad u Australiji i glavni grad New South Walesa.

SMJEŠTAJ U SYDNEYU

Hostelling International nudi mnogo hostela u Sydneyu. Ukoliko bi radije bili u centru grada preporučujemo vam da odsjednete u Sydney Central YHA hostelu, zgradi uvrštene u kulturnu baštinu sa braom, grijanim bazenom na krovu hostela i roštiljem.

Adresa hostela: 11 Rawson Place, Corner Pitt Street, Sydney, NSW 2000
Tel: +61-2-9218-9000
Email: sydcentral@yha.com.au

Druga opcija za smještaj je Sydney Harbour YHA hostel smješten u povijesnom dijelu grada (Rocks area), s prekrasnim pogledom na luku.

Adresa hostela: 110 Cumberland Street, The Rocks, Sydney 2000
Tel: +61-2-8272 0900
Email: sydneyharbour@yha.com.au

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije on-line ili pogledajte druge hostele u Sydneyu i kliknite ovdje:
Hosteli u Sydneyu.

Da biste saznali više o HI Hostelima u Australiji, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Australiji. 

ŠTO POGLEDATI I RADITI U SYDNEYU

Muzej Australije je najstariji muzej u Australiji, sa međunarodnim ugledom na području prirodne povijesti i antropologije. Posjeduje kolekcije zoologije kičmenjaka i beskičmenjaka, kao i mineralogiju i paleontologiju i antropologiju. Pored izložbi, muzej je također uključen u studije autohtonih istraživanja i razne lokalne programe. Smješten je u College ulici.

Bondi plaža je oko jedan kilometar duga, a prima mnogo posjetitelja kroz godinu. Južni dio je uglavnom rezerviran za surfere. Žute i crvene zastavice određuju mjesta za plivanje koja su sigurna i posjetiteljima se preporučuje da plivaju između njih. Postoji podvodna mreža protiv morskih pasa koja je za vrijeme ljetnih mjeseci zajednička sa drugim plažama uz južni dio obale. Grupe kitova i dupina su uočene u zaljevu za vrijeme mjeseci migracije. Pingvini, iako neuobičajeni, se ponekad mogu vidjeti kako plivaju blizu obale. Bondi plaža je postala dio australske nacionalne baštine u 2008.


JESTI VANI U SYDNEYU
Uz iznimku skupljih restorana pronaći ćete mnoga mjesta gdje je dozvoljeno donijeti svoja pića – „Bring Your Own“ alkohol kultura. Pravila i cijene variraju. „BYO“ može biti ograničeno samo na vina. Cijene se naplaćuju po boci, a ponekad po osobi.
„Chinatown“ je također super mjesto za jesti vani, sa ponudom prekrasnih jela, koje se širi iz Dixson ulice.

OBILAZAK SYDNEYA
Jednotračni metro vozi u krug oko glavnih shopping dijelova i Darling luke. Po najviše dijelova metropole voze autobusi. Sydney aerodrom u predgrađu Mascot je glavni aerodrom Sydneya i jedan je od najstarijih aerodroma na svijetu koji rade bez prestanka.

TOP PREPORUKE ZA SYDNEY
Posjetite Open Air Cinema u Royal Botanic Gardens. Otvoren je samo po ljeti.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Veli Lošinj) on hihostels.com: