Hosteli
HI Hosteli u svijetu
Venecija
Venecija je grad koji se prostire na 117 malih otoka u venecijskoj laguni Jadranskog mora na sjeveroistoku Italije. Poznato po svojim kanalima, vodenim putevima i mostovima to je svakako jedinstveno mjesto za posjetiti.

SMJEŠTAJ U VENECIJI

Preporučujemo da odsjednete u Venezia hostel, koji je prekrasno smješten u drevnoj obnovljenoj građevini na Guidecca otoku u srcu grada. Palladian crkve, duždeva palača, most uzdaha i Peggy Guggenheim kolekcija su u blizini. Hostel ima 260 kreveta a ponuda uključuje sobu sa TV-om, zajedničke prostorije (dnevni boravak), turističke informacije, prostoriju za prtljagu za članove i ormariće sa bravama. 

Adresa: Fondamenta Zitelle 86, Isola della Giudecca
30133 Venezia (VE)
Tel: 39-041-5238211.
Email: venezia@aighostels.com

Više informacija o hostelu, fotografije, cijene i raspoloživost kapaciteta:

Napravite svoje rezervacije za hostel u Veneciji on-line i kliknite ovdje: Hosteli u Veneciji.

Da biste saznali više o HI Hostelima u Italiji, posjetite Hostelling International stranice i kliknite ovdje: Hosteli u Italiji.

ŠTO VIDJETI I RADITI U VENECIJI 

Piazza San Marco je nastanjena velikim brojem golubica i ponekad je ispod nekoliko centimetara vode na dva do tri sata. Na trgu je Basilica San Marco koja je sagrađena u bizantinskom stilu u šestom stoljeću. Grobnica San Marcoa se nalazi ispod oltara, a njegovo tijelo su ukrala dva venecijska trgovca iz Egipta. Interijer je ukrašen mramorom i mozaicima bizantinskog i renesansnog stila. Glavno blago bazilike je Pala d'Oro, predmet od zlata ukrašen srebrom i dragim kamenjem, a nalazi se na oltaru. Dell'Orologio toranj je sagrađen u petnaestom stoljeću. Za vedra dana možete vidjeti sa vrha obalu Lido di Venezia. Peggi Guggenheim galerija ima veliku kolekciju moderne umjetnosti sa djelima Picassa, Chagalla, Dalia, Legera i Jackson Pollocka između ostalih. Tu je također i prostor za promociju mladih umjetnika. Ukoliko se odlučite na vožnju gondolom neophodno je dogovoriti cijenu unaprijed jer mogu biti vrlo visoke.
Otoci Venecije
Murano je poznat po svojoj tvornici stakla i svojim puhaćima stakla. Tvornice organiziraju mali obilazak svojih prostorija besplatno.
Burano je malo ribarsko selo koje je dom za nekoliko tvornica čipke.
Na otoku Torcello je najstarija crkva u cijeloj Veneciji koja sadrži nekoliko bizantinskih mozaika. Vaporetto broj 12 (brod) kreće sa San Marco trga (gotovo nasuprot Mosta uzdaha) prema bilo kojem od ova tri otoka kroz otok San Michele gdje je groblje. Plaže Lida se smatraju vrlo atraktivnima i danas su vrlo posjećene u ljeti. Tamo se može doći vaporettom broj 1.

NOĆNI ŽIVOT U VENECIJI
Sjediti na obalama Grand Canala za vrijeme zalaska sunca može biti nezaboravno iskustvo. Posljednje zrake sunca oboje vodu i kuće u narančasto i mogu napraviti prekrasnu atmosferu zajedno sa gondolama.

OBILAZAK VENECIJE
Santa Lucia željeznički kolodvor je spojen direktno sa većinom dijelova Italije. Također imate direktne vlakove do različitih gradova u Njemačkoj i Austriji. U Veneciji nema automobila, jedini javni prijevoz je vapporetto ( brod ). Grand Canal je srž Venecije koji se može prijeći pješice samo preko tri mosta, Scalzi, Rialto i Accademia. Vodeni taksiji su također na raspolaganju, ali vrlo skupi.
Za više informacija o javnom prijevozu u Veneciji pogledajte www.venicecard.it , preporučujemo da kupite „travel pass“ (ovisno o tome koliko dugo ostajete).

 

Back to World Hostels

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: