Putosfera
Izbor top 5 uređaja korisnih pri putovanjima u 2014.
Pratite li tehnološke trendove a ujedno i volite putovati? Uz brzo transformirajuće tehnološko tržište, pratiti tehnološke trendove može biti popriličan izazov. Hostelling International vam pomaže da ne propustite bilo koje hi-tech zbivanje. Ovo je lista pet najkorisnijih uređaja koji bi vam mogli poslužiti na putovanjima
21.02.2014

Neka vaša prtljaga nađe vas

Dali vam se ikada dogodilo da ste izgubili prtljagu na aerodromu? Pronalazak prtljage u međunarodnim zračnim lukama može biti prilično stresan. Međutim, postoji rješenje za taj problem. Zove se bežićni tragač prtljage.

Taj elektronički uređaj sastoji se od dva dijela: oznake za prtljagu sa ugrađenim bežićnim odašiljačem i bežićnog ključa koji proizvodi zvuk, bljesak i vibraciju kada se nalazite u krugu 20m od vaše torbe. Uređaj se automatski isključuje tijekom leta i aktivira nakon što sletite. Možete biti sigurni da će vam ovaj uređaj uštediti vrijeme.

Napravite si više prostora


Letite li u ekonomskoj klasi? Ne brinite. Pomoću ovog uređaja nećete proliti piće po svom laptopu i povećat ćete si udobnost jer ovaj uređaj čini mali prostor većim. Aero-Tray je sada dostupan za kupnju na Travelsmith.com .

Oko vidiTko želi zapravo držati fotoaparat kada možete snimiti sve hands-free? To nije sve, uz Google Glass, moći ćete otkriti i naučiti o svakom mjestu i okolici u pokretu, dobiti upute, fotografirati namigivanjem, i podijeliti ono što vidite odmah. Uređaj, koji nosite kao par naočala, također je super za putnike koji trebaju instant prijevode i upute. Google Glass izlazi u prodaju krajem ove godine ili u 2015.

Svjetla, kamera, akcija


Vidjeti svoja putovanja u visokoj rezoluciji, snimati fotografije i zapise iz skoro pa nemogućih kuteva i snimanje akcijskih fotografija samo su neke od mogućnosti GoPro kamera.

Pogledajte kameru u akciji u ovom videu koji  će vam povisiti krvni tlak do maksimuma i osjećat ćete se kao da ste vi taj koji radi salto na visini od oko 20m.

Udvostruči energijuUdvostručite energiju baterije i pohrane podataka na vašem iPhone-u bez utjecaja na njegovu brzinu pomoću Mophie Space Pack koji izlazi u ožujku. Uz dovoljno prostora za sve medije baterija može "preživjeti" 15-satni let.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Dubrovnik) on hihostels.com: