Putosfera
Ove aplikacije dižu putovanja na novu razinu
Ovakve aplikacije vam se možda čine kao znanstvena fantastika, no one već postoje, funkcionalne su i odmah dostupne. Naciljajte neki predmet, ulicu ili atrakciju svojom smartphone kamerom i prikazat će vam se informacije o njima - što je vrlo korisno na putovanjima
04.04.2014

Condé Nast Traveler je sastavio popis najvažnijih, najkorisnijih i odmah dostupnih AR aplikacija za preuzimanje na vaš smarthone uređaj.

WikiTude

Ovaj alat se oslanja na dopunjenu stvarnost (Augmented Reality) kako bi u stvarnom vremenu pokazao točke od interesa vlasniku smartphona ili tablet računala. Osim što nudi klasične mogućnosti, tu je opcija dijeljenja omiljenih mjesta s prijateljima, mogućnost traženja tweetova, članaka s Wikipedije, bankomata i drugih mjesta pri čemu je moguće osloniti se i na komentare, a tu je i cijeli niz drugih mogućnosti. Osim što je moguće vidjeti sve što se nalazi u vašoj blizini, jednako je tako moguće i pretraživati. Na primjer, tražite li dobro mjesto za ručak, ova će vam aplikacija to otkriti i na mapi, ali i na AR prikazu. U svakom slučaju, Wikitude World Browser vrijedi imati pri ruci i to pogotovo kada putujete.

Yelp Monocle

Usmjerite vaš smartphone u bilo koji poslovni objekt i vidjet ćete poslovne informacije o poslovnom objektu i recenzije korisnika. Također, aplikacija omogućuje prikaz lokacije poslovnog objekta i najbrži put od lokacije na kojoj se trenutno nalazite do zadanog objekta.

Google Search App

Aplikacija Google Search je najbrži i najlakši način da pronađete ono što vam je potrebno na webu i na svojem uređaju, brzo pretražite web i svoj telefon ili tablet, možete pretraživati glasovno i iskoristiti još mnogo mogućnosti te primati prilagođene rezultate na temelju svoje lokacije. Također, omogućuje prikaz aktualne vremenske prognoze na početku dana, stanje u prometu kada krećete na posao i još mnogo toga.

 

Metro AR Pro

Ova lokacija je jako korisna pri putovanjima jer prepoznaje na kojoj se lokaciji nalazite i pokazuje vam sve najbliže metro stanice. Kada protresete smartphone uređaj aplikacije se prebacuje na kameru i omogućuje vam navigaciju izravno do željenog odredišta. Aplikacija pokriva veće gradove u Sjevernoj Americi, London, Pariz te veće gradove u Japanu i Južnoj Koreji.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: