Putosfera
Upoznajte lokacije snimanja Igre prijestolja: Dubrovnik je jedna od njih
Igre prijestolja trenutačno je najpopularnija TV serija, a svima nama koji ju pratimo je vjerojatno putovanje u Westeros visoko na listi mjesta koje želimo posjetiti. Mjesta snimanja serije raspršena su po cijeloj Europi pa ako ih želite posjetiti sve to će biti poprilično velik izlet
26.05.2014

Nevjerojatna televizijska serija, Igre prijestolja, prati priču o različitim plemićkim obiteljima izmišljenog kontinenta Westeros koje žele vladati željeznim prijestoljem. Ako vam gledanje brutalne akcije na TV-u nije dovoljno razveselit ćemo vas činjenicom da zapravo možete posjetiti neke od spektakularnih mjesta iz serije.

The Dark Hedges / Carrick a Rede, Sjeverna Irska

Mračni, tmurni i kišni krajolici zemlje Starkovih, sa starim dvorcima i stoljetnim šumama… hmh, gdje li bi to moglo biti? Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji, točnije, Sjevernoj Irskoj. Istina, u početku su se za snimanje koristile lokacije oko dvorca Doune u škotskom Stirlingu, no pokazalo se da je Irska ipak pogodnija. Tako je kao sjedište kraljevstva korišten dvorac Ward, a scene prirode su snimane u prekrasnoj šumi Tollymore Forest Park

Posjetite HI hostele Whitepark Bay i Bushmills. Oba hostela nalaze se na dramatičnoj obali Antrim, dovoljno blizu da posjetite obje lokacije, a tu je, kao bonus, i nezaobilazni Prolaz divova.

Dubrovnik, Hrvatska

Od poznatih zidina i uskih uličica, do utvrde Lovrijenac i botaničkog vrta Trsteno, gotovo sve je iskorišteno u svrhu što bolje reprezentacije upravnog i kulturnog središta Sedam kraljevstava. Osim King’s Landinga (Kraljevog grudobrana), Dubrovnik je predstavio još jedan veliki i močan grad, QarthKamenolom Dubactoranj MinčetaRektorova palača i otočić Lokrum izvrsno su dočarali ovaj bogati i slavni trgovački grad, a tu se negdje ugurao i naš Trogir, sa svojim prekrasnim samostanom Sveti Dominik.

Omladinski hostel Dubrovnik idealna je baza za istraživanje Kraljevog grudobrana, jer bit ćete samo nekoliko minuta hoda udaljeni od starog grada gdje možete posjetiti stare crkve, palače i samostane.

Nacionalni park Vatnajökull, Island

Uputite se na Island i doznajte što se stvarno nalazi iza zida. Nacionalni park Vatnajökull dom je najvećeg europskog glečera, ali i mjesto na kojemu u seriji žive divljaci i bijeli šetači. U stvarnom životu to je područje područje poznato po raznolikoj populaciji ptica močvarica te nevjerojatnoj geotermalnoj aktivnosti. Serija je snimana i na ledenjacima Höfðabrekkuheiði i Svínafellsjökull, a korištena je i spilja Grjótagjá, koja osim što služi kao termalni izvor i prirodna kupelj, zadivljuje svojom ljepotom.

HI hosteli Vagnsstaðir i Höfn nalaze se u blizini navedenih lokacija, a tamo možete posjetiti i impresivni glečer Vatnajökull te nacionalni park, raj za planinare i penjače.

Essaouira, Maroko

Ne treba zaboraviti niti Essos, kontinent koji je dom Khaleesi i njezinom odabraniku, barbaru imena Khal Drogo. Pust je to i surov kraj, kao idealan za snimanje u marokanskim gradovima Quazazarte i Essaouira, koji predstavljaju Yunkai i Pentos.

Također je snimano i na malteškom otočiću Gozo, koji je dom i nekim od najstarijih građevina na Mediteranu.

Hostel Essaouira osigurava vam prekrasan pogled na vjetroviti grad, nalazi se u blizini navedenih lokacija.

Malta

Tvrđava Manoel koja se nalazi na Malti također je korištena kao dio scenografije. Nastala je u 18. stoljeću, sagradili su je Malteški vitezovi.

Hosteli Msida – NSTS Campus Residence i  Sliema – NSTS Hibernia Residence nalaze se u blizini navedene lokacije. Hostel Msida ima velik vanjski bazen u kojem možete uživati na suncu, a hostel Sliema nalazi se nedaleko od obale.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Veli Lošinj) on hihostels.com: