Vijesti
EYC iskaznica i mobilnost mladih – put prema novim strategijama
Pridruži nam se na međunarodnom seminaru u Samoboru.
02.05.2017

Ukoliko posjeduješ Europsku iskaznicu za mlade i želiš raspravljati o mobilnosti mladih te dati svoj doprinos razvoju novih Europskih strategija za mlade, onda nam se pridruži u Samoboru od 11. do 14.05.2017!

Kroz projekt  „Youth Mobility & the European Youth card – the way forward to a new EUR Youth Strategy“, HFHS i krovna europska organizacija European Youth Card Association (EYCA) poziva vlasnike iskaznice na debatu o ulozi mobilnosti mladih u stvaranju jakih, demokratskih zajednica i donošenje prijedloga za novu Europsku strategiju mladih.

Glavna tema projekta je „Youth mobility and active citizenship“, a usko je vezana uz viziju EYCA-e  -  „A Europe where all youg people are mobile and active“ – koju sa svojim članskim organizacijama svakodnevno promovira putem Europske iskaznice za mlade.

Na regionalnom susretu i seminaru u Samoboru naglasak će biti na:

 

  • Uključivanju vlasnika Europske iskaznice za mlade, „youth worker-a“ i predstavnika državnih institucija u rasprave oko važnosti mobilnosti mladih za stvaranje jače Europe.
  • Raspravi o ulozi Europske iskaznice za mlade kako u oblikovanju nove EU strategije za mlade tako i u podupiranju njene implementacije.
  • Definiranju specifičnih preporuka i odabiru prioriteta za sljedeću EU strategiju za mlade kao rezultat rasprava.

 

Pozivamo te da nam se pridružiš u Samoboru od 11. do 14. svibnja 2017. godine s idejama koje ćeš podijeliti s mladima Europe.

Ne brini za troškove, mi pokrivamo troškove putovanja, smještaja i prehrane .

Prijaviti se možeš ako imaš više od 18, a manje od 30 godina, u džepu svakodnevno nosiš važeću Europsku iskaznicu za mlade (ili ćeš tek postati korisnik iskaznice), zanima te mobilnosti mladih u Europi, želiš pokušati promijeniti svijet, imaš super ideje koje želiš podijeliti s drugima, voliš upoznavati nove ljude, razmjenjivati iskustva te tečno govoriš i razumiješ engleski jezik.

Kako se prijaviti?
Pošalji nam svoje osobne podatke (ime i prezime, adresu stanovanja i godinu rođenja) na email adresu matija@hfhs.hr, a možeš nas razveseliti i kratkim predstavljanjem i odgovorom na pitanje „Što misliš kako potaknuti mobilnost mladih u Europi?“

Rok za prijavu je četvrtak, 05.05.2017.

Odluku o izabranim sudionicima ćemo poslati svim prijavljenima. 

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zagreb) on hihostels.com: