Vijesti
Od srpnja u Rijeci velika izložba o dinosaurima
10.07.2016
http://www.mojarijeka.hr

Neki od najatraktivnijih izložaka su kostur najvećeg mesoždera koji je ikada kročio Zemljom (Gigantosaurus carolini) i najveća kandža koja je ikada pripadala nekoj životinji, a na izložbi se postavlja i više interaktivnih i edukativnih kutaka.

Organizaciju gostovanja ove izložbe potaknuo je riječki Prirodoslovni muzej, a Grad Rijeka se odmah pridružio pronalaženjem prostora za postavljanje izložbe i njegovim uređenjem, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

U suradnji s Lučkom upravom Rijeka, kao najbolja lokacija je odabran je bivši skladišni prostor Exportdrva na Delti u središtu grada. Grad Rijeka će pomoći ulaganjem u uređenje prostora i drugim oblicima suradnje, a ti troškovi se procjenjuju na 500.000 kuna, rekao je Obersnel. U organizaciju je uključena i Primorsko-goranska županija, kao osnivač Prirodoslovnog muzeja.

Prirodoslovni muzej će usporedno prirediti izložbu o životu na području Kvarnera u vrijeme dinosaura. Očekuje se veliki interes posjetitelja, uključujući turiste i organizirane predškolske i školske posjete iz cijele Hrvatske s obzirom na kulturni, edukativni i promocijski potencijal, te program koji će se prirediti u skladu sa školskim kurikulumom.

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Samobor) on hihostels.com: