Vijesti
Riječki karneval
11.01.2017

Rijeka je po mnogočemu specifičan grad, ona je definitivno specifična po svojem petom godišnjem dobu odnosno Riječkom karnevalu. Ono započinje 17. siječnja podizanjem karnevalske zastave i postavljanjem pusta. Podizanjem zastave započinje pravo ludilo na Kvarneru.

Izborom karnevalske kraljice i primopredajom ključeva meštru Riječkog karnevala grad zaživi punim plućima i u tijeku su zadnje pripreme za veliku međunarodnu povorku.

  

Svi se trude pokazati svoje najbolje maske koje su s ljubavlju dizajnirali tijekom cijele godine. No, nije samo međunarodna povorka ono što Rijeku čini posebnom. Niz događanja prethodi tom velikom danu i velikoj paradi.

Tako se već tradicionalno održava maškarani auto rally "Pariz-Bakar" kao svojevrsna parodija na poznati rally "Pariz-Dakar". Posebnost ove manifestacije je ta što svi sudionici moraju biti maskirani, baš kao i njihovi limeni ljubimci. Tu je također i neizostavna zabava za najmlađe odnosno Dječja povorka, koja ulice Opatije preplavi malim i šarenim maskama. Sudionici male povorke su vrtići i škole sa cijelog područja Primorsko goranske županije a i šire. Detaljan program svih manifestacija potražite ovdje.

Sva čar Riječkog karnevala vidljiva je na međunarodnoj povorci koja iz godine broji sve veći broj zainteresiranih sudionika ali i posjetitelja. Povorka traje od ranih jutarnjih sati pa do kasno u noć, a završava paljenjem onog istog pusta kojeg na početku petog godišnje doba postave na vidljivo mjesto u gradu. Tim činom završava jedno pusno razdoblje i započinje planiranje novog.

A kako bi svoj smještaj rezervirali na vrijeme u Omladinskom hostelu Rijeka brzo pišite na booking@hfhs.hr.

I ne zaboravite, dođite na Riječki karneval!

Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Zadar) on hihostels.com: