Vijesti
Vodimo te 15 dana besplatno u Njemačku: prijavi se ako imaš između 18 i 25 godina!
Voliš putovati? Govoriš njemački jezik? Zanima te tema održivog razvoja? Onda je Eurocamp idealna prilika za tebe.
04.05.2018
Eurocamp

Želiš li dva tjedna tijekom ljeta potpuno besplatno provesti u Njemačkoj i biti dijelom 27. Eurocampa u gradu Sangerhausen zajedno s mnogo drugih mladih iz svih krajeva Europe, prijavi se sada jer vodimo dvoje mladih iz Hrvatske između 18 i 25 godina starosti.

Eurocamp, zajedničko je druženje mladih iz cijele Europe u njemačkoj pokrajini Sachsen-Anhalt koje već više od 20 godina svakog ljeta organiziraju zajedno Auslandsgesellschaft  Sachsen-Anhalt e.V. i grad Sangerhausen u regiji Sachsen Anhalt, uz potporu Lotto Toto.  Ovogodišnji Eurocamp održat će se u Kelbra Youth Hostel od 13. do 27. srpnja.

Organizatori najavljuju kako će ove godine tijekom Eurocampa sudjelovati 70 mladih ljudi iz više od 30 različitih europskih zemalja. Mladi sudionici imat će priliku sudjelovati u različitim kreativnim aktivnostima s  interkulturalnim predznakom, kao i na razvoju vlastitih ideja unutar  planiranja budućih projekata. Osim toga , tijekom boravka bolje će se upoznati s različitim načinima života mladih iz drugih zemalja i steći bolji osjećaj za toleranciju i uzajamno prihvaćanje. 

Planirano je da predstavnici Hrvatske budu 2 mlade osobe (jedna muškog, a druga ženskog roda), članovi Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, koji moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

• starost od 18 do 25 godina;
• znanje njemačkog jezika (barem razina B1);
• interes za interkulturalni rad mladih;
• iskustvo u radu organizacija civilnog društva je prednost, ali nije uvjet
.

Ukoliko niste član Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza možete to postati za 60 HRK i nakon toga se prijaviti. Više informacija o učlanjenju i pogodnostima za mlade potražite ovdje.


Organizatori podmiruju troškove smještaja, prehrane i provođenja programa tijekom trajanja Eurocampa, dok će  putni troškovi biti nadoknađeni svakom sudioniku na temelju udaljenosti između rodnog grada i Sangerhausen kao paušalni iznos od 9 Euro centi po kilometru.

Putni troškovi vratiti će se u paušalnom iznosu, bez obzira na stvarno odabrano sredstvo prijevoza i nastale troškove. Sudionici mogu izračunati udaljenost između svog rodnog grada i Sangerhausena s programom Erasmus + na sljedećoj poveznici.

U obzir će se uzeti isključivo  adresa prebivališta koja je navedena u osobnom identifikacijskom dokumentu sudionika. Dolazak za sve sudionike je planiran 13. srpnja, dok je odlazak predviđen nakon završetka programa, odnosno 27. srpnja 2018. Sudionici se samostalno moraju pobrinuti za organiziranje vlastitog putovanja u skladu sa pravilima Erasmus+ programa.

Prije dolaska u Eurocamp, sudionici imaju zadatak saznati više o "Obrazovanju za održivi razvoj" i provedbi takvih programa u lokalnim zajednicama odakle dolaze. Tijekom Eurocampa namjera organizatora je pospješiti razmjenu iskustava sudionika o održivom razvoju iz različitih zemalja, kao i buduću provedbu sličnih ideja u Sangerhausenu. 


Fokus programa Eurocampa bit će očuvanje i uređivanje lokalnog krajobraza. Osim toga, organizatori su pripremili zanimljiv program u kojem se ističu uradi-sam radionice na kojima će sudionici imati priliku razviti svoje vlastite projektne ideje. Programske aktivnosti u sklopu ovog projekta promiču razmjenu iskustava i vrijednosti među sudionicima iz različitih kultura, te potiču promišljanja mladih o budućem formiranju Europske unije i zajedničkog svijeta. 

Detaljni program i ostale informacije sudionicima će dobiti prije samog održavanja. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Eurocampa  te na službenoj stranici organizacije

KAKO SE PRIJAVITI?

Motivacijsko pismo u kojem objašnjavate zašto biste voljeli sudjelovati na Eurocampu, zajedno sa životopisom, preslikom osobne iskaznice, brojem članske iskaznice Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza te svim dodatnim materijalima koje smatraju da bi im mogli ići u korist (potvrda o znanju njemačkog, iskustvo u radu civilnog društva itd.- ovo nije presudno da se šalje kao dokument, ali može biti prednost) pošaljite na email marketing@hfhs.hr.

PRIJAVE SE VRŠE DO 25. SVIBNJA u 23.59 sati.

Odabir kandidata izvršit će se do 1.6. te ćemo njihova imena objaviti na stranicama HFHS-a i na našoj službenoj Facebook stranici. Kandidate ćemo o odabiru obavijestiti putem navedenog email u prijavi te ga dalje uputiti u sve potrebne detalje.


Pronađite hostel
Book hostels worldwide (including our hostel in Pula) on hihostels.com: